Zo simpel kan het zijn: heerlijke pasta met kipworstjes en mozzarella
Lekker, gezond en snel; het is toch wel onze lievelingsomschrijving van een recept. Deze heerlijke pasta met tomatensaus, kopworstjes en mozzarella van Kristine’s Kitchen voldoet volledig aan alle eisen én je hebt ook nog eens maar één pan nodig. Wat wil een mens nog meer?
Voor 6 personen – bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram milde Italiaanse kipworstjes
- 1 paprika (kleur maakt niet uit)
- 500 gram volkoren penne
- Een grote pot Marinara saus
- Mozzarella
- Een scheutje olijfolie
Wat je doet
- Verwarm een klein beetje olijfolie in een grote, oven-bestendige koekenpan. Voeg de worstjes toe en bak ze tot de roze kleur is verdwenen.
- Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en voeg deze toe aan de worstjes. Bak voor twee minuten.
- Gooi de pasta bij d worstjes en paprika en schenk de saus erbij. Vul de sauspot met water en gooi dit bij het geheel. Even goed roeren!
- Zet de pit lager en kook alles voor ongeveer 15 minuten, tot het vocht zo veel mogelijk is opgenomen en de pasta gaar is. Vergeet niet af en toe te roeren!
- Verdeel de mozzarella over de pasta en zet de pan voor 2 tot 3 minuten in een voorverwarmde oven om de kaas te laten smelten.
Eetsmakelijk!
Lees ook: Makkelijk, gezond én lekker: gele rijst met chorizo
Bron recept en beeld: Kristine’s Kitchen