Weer eens wat anders: lasagne cupcakes
Helaas ziet gezond eten er niet altijd even aantrekkelijk uit, maar met een beetje creativiteit maak je een redelijk simpel recept toch een beetje interessanter. En soms is het ook de ideale methode om je peuter voor de gek te houden. Zoals met deze lasagne cupcakes! Ze zien er uit als een feestje, zijn om te smullen en je kan er stiekem nog behoorlijk wat gezonde dingen in (ver)stoppen.
Wat heb je nodig (voor 12 cupcakes):
– 300 gram gehakt
– pakje tomatensaus
– zout en peper
– cherrytomaten (heel fijn gehakt)
– wonton deegvellen (gewone lasagne vellen kan ook )
– mozzarella in plakjes gesneden
– 70 gram ricotta
-100 gram parmezaanse kaas
– broccoli (even in de blender)
– bakpapier
– cupcakevorm
Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 200 graden en vul de cupcakevormpjes met bakpapier.
– Bak het gehakt in een pan rul, en voeg wat zout en peper toe.
– Nu begin je met het maken van de cupcakes. Vul de gaten met de deegvellen (of lasagne vellen) en druk aan.
– strooi een beetje van alle soorten kaas in de vormpjes, daar overheen de cherrytomaten, de gepureerde broccoli, het gehakt en de tomaten saus.
– herhaal deze lagen (deegvellen, kaas, tomaat, broccoli, gehakt en saus) nog een keer en leg tot slot een plakje mozzarella bovenop de cupcake.
– bak 15-20 minuten in de oven, tot de randen goed bruin zijn. Haal de cupcakes uit de oven en laat even afkoelen voor 5 minuten. Met een mes kun je de cupcakes makkelijk uit de vorm wippen.
Eet smakelijk!
Maak ook eens: Milde kip-curry met rijst.