Vegetarische spinaziequiche die (bijna) iedereen lust
Mamaaaa wat eten we vandaaag? Een spinaziequiche! De meeste kinderen lusten deze simpele, vegetarische quiche wel (natuurlijk altijd afwachten!). In dit basisrecept zit tijm, basilicum en mozzarella, maar je kunt ook je eigen variatie maken met geitenkaas en amandelen bijvoorbeeld. Lekker en in 30 minuten gemaakt (+ 45 minuten oven tijd).
Ingrediënten:
5 plakjes bladerdeeg (diepvries)
3 el olijfolie
1 ui, gesneden in blokjes
600 gram bladspinazie
8 eieren
1 teen knoflook, fijngehakt
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde basilicum
2 tafellepels Pecorino Romano
1 mozarella bol, versnipperd
Peper en zout
Voorbereidingen: 30 minuten
In de oven: 45 minuten
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Bak de uien glazig in de olijfolie en voeg de spinazie steeds in kleine porties toe.
3. Bekleed de quichevorm met de bladerdeeg en laat de plakjes elkaar overlappen.
4. Klop de eieren in een grote kom voeg de knoflook, tijm, basilicum, de mozzarella, Pecorino Romano en de spinazie toe en roer tot een egaal mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Giet het spinaziemengsel in de bakvorm.
5. Bak de quiche in de oven tot de bovenkant goudbruin is (ongeveer 45 minuten). Je kunt kijken op de quiche klaar is door er een tandenstoker in te steken, als hij droog uit de quiche komt is hij gaar.
Eet smakelijk!
Psst… wil je meer inspiratie voor recepten die lekker zijn voor ouders en kinderen? Klik dan hier.
Beeld: Thinkstock
Bron: All recipes