Ultieme herfsttip: zo maak je zelf de lekkerste appelmoes

29.10.2016 04:55
Ultieme herfsttip: zo maak je zelf de lekkerste appelmoes


Appelmoes: een goddelijk bijgerecht dat vrijwel overal bij kan (of gewoon los, tussendoor) én waarbij kinderen hun vingers aflikken. Uit een potje is makkelijk, maar met dit recept van Made by Ellen maak je het binnen no-time gewoon zelf. Ook fijn: deze appelmoes bevat geen toegevoegde suikers, dus je hoeft je niet schuldig te voelen als je (per ongeluk) de hele bak leegeet. 

Voor 1 grote bak appelmoes – voorbereidingstijd: 10 minuten – kooktijd: 4 tot 6 minuten

Ingrediënten 

  • 6 tot 8 appels (afhankelijk van de grootte). Ga voor goudreinetten, Jonagold of moesappels. Kies je voor de laatste optie? Voeg dan wel een schepje suiker toe, anders wordt het geheel toch wat zuur.
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel kaneel
  • Een goede scheut water

Bereiding

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de appels in blokjes.
  3. Schenk het citroensap over de appels en hussel.
  4. Doe de blokjes appel in een ruime pan en voeg de kaneel en een goede scheut water toe.
  5. Breng rustig aan de kook.
  6. Roer om en plaats een deksel op de pan. Laat de appels nu voor enkele minuten zachtjes koken totdat de appels allemaal zacht zijn en bijna helemaal tot moes gekookt zijn. Let op: is al het vocht verdwenen? Voeg dan nog een extra scheutje water toe zodat de boel niet droogkookt en aanbrandt.
  7. Zet het vuur uit en laat een beetje afkoelen.
  8. Mix met een staafmixer alle appels fijn tot appelmoes. Houd je meer van een beetje structuur (appelcompote)? Pureer dan niet. Als je appels met schil gebruikt, kun je de hele boel beter even in de keukenmachine gooien.

Eetsmakelijk!

Lees ook: Deze overheerlijke plaattaart met pompoen lijkt net een pizza!

Bron: Made by Ellen