De beste kindvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa

07.10.2024 23:53
peuter op vakantie


Vakantie plannen met kinderen kan een hele uitdaging zijn. Je kunt niet zomaar een willekeurige bestemming kiezen en hopen dat het goed uitpakt. Nee, je moet een plek vinden waar je kleintjes gelukkig zijn (zodat jij dat ook bent). Gelukkig biedt Europa talloze kindvriendelijke vakantiebestemmingen waar jij kunt relaxen terwijl de kinderen plezier maken. Hier zijn de beste plekken waar je je geen zorgen hoeft te maken over kinderdrama’s en waar plezier gegarandeerd is.

1. Nederland – De Veluwe

Onze eigen Veluwe is een perfecte bestemming voor gezinnen. De natuur is prachtig en er is genoeg te doen voor kinderen van alle leeftijden. Van wandelroutes tot spannende avonturen in de bossen, je kunt hier zowel ontspannen als actief zijn. Er zijn veel vakantieparken die speciaal gericht zijn op gezinnen, compleet met speeltuinen, zwembaden en animatieprogramma’s. En als je kinderen eenmaal aan het spelen zijn, kun jij misschien eindelijk dat boek lezen dat je al maanden opzij hebt gelegd.

2. Frankrijk – Disneyland Parijs

Laten we eerlijk zijn: geen enkele kindvriendelijke vakantielijst zou compleet zijn zonder een vermelding van Disneyland Parijs. De droom van elk kind en, laten we eerlijk zijn, ook van veel volwassenen. Dit magische park heeft alles wat je nodig hebt voor een geweldige gezinsvakantie. Van spannende attracties tot ontmoetingen met Disney-figuren, het is een plek waar herinneringen voor het leven worden gemaakt. En het mooie is: je hoeft maar een korte reis te maken om er te komen.

3. Spanje – Costa Brava

Met zijn zonnige stranden en kindvriendelijke resorts is de Costa Brava een geweldige plek voor gezinnen. Veel van de resorts bieden activiteiten en clubs voor kinderen, zodat jij lekker kunt relaxen aan het strand. En als de kinderen klaar zijn met zwemmen, kunnen jullie samen de lokale cultuur ontdekken, zoals de beroemde Catalaanse gerechten en de schilderachtige dorpjes.

4. Italië – Gardameer

Het Gardameer is niet alleen adembenemend mooi, het is ook de perfecte bestemming voor een gezinsvakantie. Met veel kindvriendelijke hotels en campings, plus talloze wateractiviteiten, hoef je je hier geen moment te vervelen. Maak een boottocht over het meer, verken de kleine dorpjes rondom het water en vergeet niet om te genieten van de overheerlijke Italiaanse ijsjes.

5. Portugal – Algarve

De Algarve in Portugal biedt prachtige stranden en een ontspannen sfeer. Veel resorts hier zijn volledig gericht op gezinnen, met kinderclubs, zwembaden en zelfs oppasservices, zodat jij ook een beetje tijd voor jezelf hebt. De kustlijn is geweldig om te verkennen met de kinderen, en als ze van avontuur houden, kun je ze meenemen op een dolfijnensafari.

6. Duitsland – Beieren

Beieren is een regio die een beetje wordt onderschat als het gaat om kindvriendelijke vakanties. Maar met zijn sprookjesachtige kastelen, zoals Neuschwanstein, en prachtige natuur is het een geweldige bestemming voor het hele gezin. Je kunt er fietsen, wandelen, en er zijn tal van avonturenparken waar de kinderen zich kunnen uitleven.

7. Zweden – Stockholm

Stockholm is een van de meest kindvriendelijke steden van Europa. De stad is schoon, veilig en vol met activiteiten voor kinderen. Bezoek Skansen, een openluchtmuseum met dieren, of neem de kinderen mee naar het interactieve ABBA-museum. In de zomer kun je genieten van de prachtige natuur net buiten de stad. En vergeet niet om een fika (koffiepauze) te houden in een van de vele kindvriendelijke cafés.

8. Oostenrijk – Tirol

Voor gezinnen die van de bergen houden, is Tirol de perfecte bestemming. In de zomer kun je er heerlijk wandelen, mountainbiken en genieten van de natuur. En in de winter is het een paradijs voor skiërs, met veel kindvriendelijke pistes en skischolen. Daarnaast bieden veel hotels speciale kinderprogramma’s en spa’s voor de ouders – zodat iedereen aan zijn trekken komt.

9. Kroatië – Istrië

Istrië in Kroatië is een opkomende bestemming voor gezinnen. De regio heeft prachtige stranden en een aantal kindvriendelijke resorts. Er zijn veel mogelijkheden voor watersporten en avonturen in de natuur. Bezoek de pittoreske stadjes zoals Rovinj en Pula, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen terwijl de kinderen spelen op het strand.

10. Denemarken – Kopenhagen

Kopenhagen staat bekend als een van de meest gezinsvriendelijke steden van Europa. Bezoek het beroemde Tivoli-pretpark, verken de kleurrijke Nyhavn-haven, en laat je kinderen genieten van het kindermuseum in het Nationalmuseet. Kopenhagen is klein genoeg om te voet te verkennen, wat het een perfecte stad maakt voor een ontspannen gezinsvakantie.

Lees ook: 19 redenen waarom het fantastisch is om zonder kinderen op vakantie te gaan