Citytrip naar Antwerpen? Vergeet deze leuke uitjes niet!

19.07.2024 09:01


Heb je binnenkort een bezoekje aan Antwerpen met de kids op de planning staan? Waarschijnlijk kijk je dan uit naar het ontdekken van deze mooie stad. Er is hier namelijk een hoop te beleven! Wil je alvast kijken wat er in Antwerpen te doen is? Dan ben je op de juiste plek. In dit artikel geven we je een aantal tips voor de leukste uitjes in Antwerpen.

Het Steen

Het Steen is een eeuwenoude burcht in Antwerpen. Het imposante gebouw komt uit de 13e eeuw en heeft een rijke historie. Zowel kinderen als ouders wanen zich hier in een Middeleeuwse wereld met verschillende tentoonstellingen en leuke belevingsparcours. 

Ook is dit een goed vertrekpunt voor het ontdekken van de stad. Het Steen is namelijk het toeristische informatiecentrum van Antwerpen. 

Antwerpse Zoo

Zijn je kids gek op dieren? Dan is de Antwerpse Zoo een must-visit! Er zijn hier talloze dieren te zien en er is ook een groot aquarium om te bezoeken. De dierentuin heeft een prachtig decor en is voor zowel jong als oud leuk om te ontdekken.

Plopsa Station

Het uitje voor een regenachtige dag: Plopsa Station Antwerpen! Dit overdekte kinderparadijs heeft maar liefst 15 thema attracties om te ontdekken. Er zijn vier verschillende verdiepingen waar je urenlang plezier kunt beleven. Honger gekregen? Dan kan je een bezoekje brengen aan het eigen café. Ook zijn er voor de kids meet & greets met de Plopsa personages. 

Handig om te weten: de attracties zijn geschikt voor kinderen van 2 tot 10 jaar. Kinderen groter dan 1 meter hebben een ticket voor volwassenen nodig, en kids onder de 85 centimeter mogen gratis naar binnen!

Zelfgeleide speurtocht

Op een spannende manier de stad ontdekken doe je met een zelfstandige speurtocht. Je gebruikt hiervoor een app die je via een speurtocht door het centrum leidt. Zo ontdek je aan de hand van de leukste bezienswaardigheden Antwerpen. Ook deelt de app een aantal leuke weetjes over de stad en de attracties. De perfecte gadget voor een citytrip dus!

Op deze manier ontdek je op je eigen tempo. Wel zo fijn als je kleine kindjes hebt waarvoor een normale stadstour minder geschikt is. 

Een heerlijk uitstapje

Ga je binnenkort naar Antwerpen op vakantie met de kids? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk van de stad zien. Met de bovenstaande tips vind je leuke uitjes en activiteiten voor jullie samen. Veel plezier!