Lees hier alles over ons advertentiebeleid
Spitsuurrecept: Gaby maakt hartige eiermuffins
Soms heb je gewoon een recept nodig dat supersnel klaar is én heel erg lekker. Omdat iedereen snel iets moet eten, omdat er nog een miljoen dingen gedaan moeten worden of omdat je er gewoon niet meer over na wil denken. Daarom vroegen we jullie naar jullie all time favorite spitsuurrecepten.
Gaby stuurde dit recept van hartige eiermuffins in. Een favorietje bij Simon van 9 en Jette van 1. En Ronja proeft ’t stiekem..
Ingrediënten voor 12 (kleine) muffins:
- Zak spinazie
- 50 gr spekreepjes
- Uitje
- Knoflook
- 8 eieren
- Scheutje melk
- Handje geraspte kaas
- Kruiden naar keuze, bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, tijm of oregano
Bereidingswijze
- Zet een Tefalpan op het vuur. Op het moment dat de Thermo-Spot egaal gekleurd is, heeft de pan de perfecte temperatuur om te bakken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ui en pers de knoflook uit. Fruit deze in de pan.
- Gooi ook de spekjes erbij en laat even bakken.
- Snijd de spinazie iets kleiner. En gooi deze er deel voor deel bij.
- Kluts in een kom de eieren, melk en kruiden door elkaar.
- Verdeel het spinaziemengsel over de ingevette muffinvormpjes. Verdeel daarna de geraspte kaas en de eieren over de vormpjes.
- Zet de bakvorm 20 á 22 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Tefal, maar de inhoud ervan is van onszelf.
Kwaliteit begint met topmateriaal. Daarom zijn de nieuwe pannenseries van Tefal zo ontworpen dat je er de beste resultaten mee boekt. Zo introduceren ze nu de nieuwste Tefal anti-aanbaklaag: Titanium Excellence! Deze laag is van zeer hoge kwaliteit en 100% veilig (vrij van PFOA). Daarnaast geeft de rode THERMO-SPOT precies aan wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Hierdoor gaan vitamines niet verloren en krijg je de beste smaak, textuur én kleur.
De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie.