Spinazietaart met ei, spek en kaas
Met deze simpele spinazietaart doe je (bijna) ieder kind een plezier! Vooral de combinatie met ei en kaas maakt ’t lekker.
Qua voorbereiding hoef je vrij weinig te doen, je zet ‘m supersnel in de oven.
Je hebt nodig (voor 4 personen):
- 2 pakjes gehakte diepvriesspinazie
- 2 eieren (hardgekookt)
- (Magere) spekjes om uit te bakken
- Pakje diepvriesbladerdeeg
- Geraspte kaas
Zo maak je het:
Ontdooi de spinazie en de plakjes bladerdeeg. Verdeel de bladerdeeg over een ovenschaal en zorg dat ze half over de rand hangen. Prik er wat gaatjes in. Bak de spekjes. Laat de spinazie heel goed uitlekken en meng dit met de gekookte eieren en spekjes. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal en bedek dit met de rest van het bladerdeeg. Strooi de geraspte kaas erover en laat ‘m in 20 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven (220 graden).
Maak ook eens: spinaziepannenkoeken met zalm of kikkererwten-pindakaasmengsel.