Bereid je maar voor Meghan: 13 x de gekste babytradities van het Britse koningshuis
Afgelopen maandag werd bekengemaakt dat Meghan Markle, sinds mei officieel de vrouw van prins Harry, in verwachting is. Leuk moment om te kijken naar de tradities en gebruiken omtrent een koninklijke geboorte. Gelukkig worden ze niet allemaal meer nageleefd.
1. Er moest altijd een getuige aanwezig zijn bij een koninklijke geboorte
Vroeger moest er altijd minstens een objectieve getuige aanwezig zijn bij een geboorte binnen de koninklijke familie, zodat de geboorte onomstotelijk bewezen kon worden. Dit gebruik werd nog nageleefd bij de geboorte van koningin Elizabeth (1926), maar werd afgeschaft voor Charles’ geboorte in 1948. Toch wel prettiger denken wij zo, als je ligt te bevallen hoef je niet per se een ‘objectieve getuige’ erbij te hebben die lekker in je geboortegang kijkt.
2. Tot de geboorte van prins Charles werden mannen geweerd uit de verloskamer
Bevallen was een vrouwenzaak, en daar moesten mannen zich ver vandaag houden. Gelukkig is dat tegenwoordig anders. Harry mag gewoon helpen puffen.
3. Het geboortecertificaat van een koninklijke baby wordt gepresenteerd op een ezel voor Buckingham Palace
Mensen staan uren in de rij om het certificaat te zien.
4. Wanneer de baby wordt geboren, wordt zijn of haar komst gevierd met een saluut van 62 (!) kanonschoten bij de Tower of London. In Green Park (vlak bij Buckingham Palace) worden 41 schoten gelost.
Dat moet je ook maar net weten, anders schrik je je kapot.
5. De meeste leden van de Britse koninklijke familie hebben 3 à 4 namen
Prins Harry heet voluit Henry Charles Albert David, en zijn broer William heet voluit William Arthur Philip Louis.
6. Koninklijke kinderen hebben geen achternaam nodig
In principe staan ze bekend met enkel hun voornamen, en daaraan wordt hun adellijke titel toegevoegd. Als het toch handig is om een achternaam te hebben, zoals bijvoorbeeld voor prins George, die afgelopen jaar begon op school, dan wordt hun titel afgekort tot een woord. Zo wordt hij op school George Cambridge genoemd.
7. Zelfs baby’s hebben al een officiële titel
Prins Georges volledige correcte titel is bijvoorbeeld His Royal Highness Prince George of Cambridge. Zouden zijn vriendjes en vriendinnetjes hem ook zo moeten noemen?
8. De geboorte van een nieuwe telg wordt nog steeds aangekondigd door een officiële town crier
Zie hieronder de huidige crier, Tony Appleton, die de eer had zowel de geboorte van prins George als van prinses Charlotte officieel aan te kondigen. En ja, dat gaat in deze outfit.
9. De koningin (Elizabeth) moet als eerste worden ingelicht over de geboorte
Het protocol schrijft voor dat Harry haar moet bellen via een versleutelde telefoon om het nieuws te brengen, zodat zij op de hoogte is voor het nieuws officieel naar buiten komt.
10. De naam (of namen) van de baby worden niet per se tegelijkertijd met de geboorte bekend gemaakt
Bij prins William duurde het enkele dagen voordat zijn naam openbaar werd gemaakt. Misschien dat het bij Harry en Meghan ook even duurt?
11. Het geslacht van de baby wordt nooit op voorhand bekend gemaakt
Meghan mag bijvoorbeeld ook geen babykleertjes gaan kopen in reguliere winkels, omdat hier uit opgemaakt zou kunnen worden wat het geslacht van de baby wordt.
12. Koninklijke ouders moeten hun kind aangeven, net als andere ouders
Er mogen dan wel een objectieve getuige, een town crier en meer dan 100 kanonschoten aan te pas zijn gekomen, pas als de ouders zelf de baby hebben aangegeven bij de gemeente, is hij officieel geregistreerd.
13. Koninklijke baby’s hebben gemiddeld 6 peetouders
Maar directe familie komt niet in aanmerking. Prins Harry is geen peetvader van George en Charlotte, en William zal niet de peetvader worden van Meghan’ en Harry’s eerste telg.
Bron: Delish.com
Lees ook: Met zijn supergrappige tweets is deze vader de koning van Twitter