Vegetarisch, gezond en overheerlijk: spaghettipompoen uit de oven
Het heeft iets weg van lasagne, ziet eruit als spaghetti en ruikt naar pizza margarita. Met een beetje geluk eten je kinderen dit wel.
Wat heb je nodig?
- 1 spaghettipompoen
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 knoflookteen
- 3 el tomatensaus met basilicum
- 1 ui
- 100 gr roomkaas, Philadelphia spread
- 80 gr Parmezaanse kaas
- Verse basilicum
Wat moet je doen?
- Snijd de pompoen in de lengte doormidden. Snijd de helften in 2 gelijke stukken en lepel de pitten eruit.
- Leg de pompoen in een ovenschaal en voeg water toe. Grill 50 minuten tot de pompoen zacht is.
- Verhit een el olijfolie in een pan. Bak de ui en de knoflook. Voeg tomatenblokjes en tomatensaus toe en breng op smaak met zout en peper.
- Haal met een vork het draderige vruchtvlees van de pompoen eruit. Laat 1 cm van het vruchtvlees in de schil. Meng de pompoenslierten door de saus. Voeg 60 gr roomkaas en de basilicum toe.
- Verdeel de rest van de roomkaas over de 4 pompoenbootjes. Schep het tomatenmengsel erop en verdeel de parmezaanse kaas erover. Laat de pompoenstukken nog 10 minuten garen in de oven.
- Schuif de pompoen onder de grill en laat de kaas in 3-5 minuten smelten en goudbruin kleuren.
(Bron: www.leonieberkenbosch.nl)
Maak ook eens: Supermakkelijke pompoen-pesto-pasta.