Smullen: pasta met bloemkool en bacon

07.01.2017 04:55
Smullen: pasta met bloemkool en bacon


Voor iedereen die nog inspiratie nodig heeft voor deze week: deze pasta met bloemkool en bacon is populair bij zowel volwassenen als bij kinderen. Makkelijk, lekker én met groente. Dat wordt smullen!

Lees ook: Met deze strikjespasta met bacon en erwtjes maak je iedereen gelukkig

Voor: 4 personen, voorbereidingstijd: 15 minuten, bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten 

  • 200 gram bacon
  • 300 gram gedroogde pasta
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 140 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 zacht volkoren bolletje, verkruimeld

Wat je doet

  1. Verwarm een grill of grillpan en maak de bacon in vijf minuten knapperig. Laat de bacon uitlekken op een stuk keukenrol en snijdt het in kleine stukjes
  2. Breng in een grote pan water aan de kook (met een snufje zout)
  3. Kook de pasta volgens de instructies. Voeg de bloemkool aan de pasta toe voor de laatste acht minuten. Giet alles af en bewaar wat kookvocht (ongeveer 2 theelepels)
  4. Smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur. Voeg de bloem toe aan de boter en kook het geheel een paar minuten. Roer vervolgens de melk door het mengsel – blijf roeren! Kook tot het dik genoeg is. Voeg vervolgens de mosterd en de helft van de geraspte kaas toe. Roer totdat de kaas volledig is gesmolten en er een soepel saus is ontstaan
  5. Gooi de pasta en bloemkool terug in de pan, met een beetje kookvocht. Roer de kaassaus en de bacon erdoor en schep alles over in een ovenschaal. Mix de broodkruimels met de overgebleven kaas en strooi dit over de pasta. Bak de ovenschotel vijf minuten onder de gril, totdat het bovenste laagje mooi bruin is. Serveer eventueel met een frisse salade

Eetsmakelijk!

Lees ook: Lekker én snel: dit gerecht met rijst en kip is geheid een hit.

(Bron en beeld: Good Food Magazine via BBC Good Food)