Romige Fusilli met cherrytomaten. Maken op eigen risico!
Soms is het gewoon fijn als borden leeg gaan. En dan ook echt leeg, dat ze bij wijze van spreken zó schoongelikt zijn dat ze meteen de kast weer in kunnen. Lang geleden dat het er zo uit zag aan tafel? Probeer dan onze romige Fusilli eens, hier in huis een favoriet! Maken op eigen risico: voor je het weet staat dit drie keer per week op tafel.
Wat heb je nodig: (3/4 personen)
– 300 gram volkoren fusilli
– 2 teentjes knoflook
– bakje mascarpone (of kookroom) (250 gram)
– blikje tomatenblokjes (laten uitlekken)
– klein potje worteltjes, fijn gesneden (of verse wortel in stukjes, even voorkoken)
– handje cherrytomaten door midden gesneden
– parmezaanse kaas
– peper & zout
– olijfolie
– eetlepel fijn gesneden peterselie
LEES OOK: Flammkuchen; dé nieuwe rage in de keuken
Hoe maak je het:
Breng een grote pan water aan de kook en kook de Fusilli volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af, bewaar een half kopje kookvocht en laat goed uitlekken. Maak olie warm in een grote koekenpan en voeg de knoflook en de peper en zout toe. Wanneer de knoflook licht begint te kleuren, voeg je de tomatenblokjes, het kookvocht, wortel, cherrytomaten en peterselie toe en laat 2 minuten sudderen. Giet de fusilli weer in de grote pan en roer de saus en de mascarpone er door heen. Verdeel over de borden en serveer met de parmezaanse kaas. Eet smakelijk!