Deze nasi met ham en ei is in 10 minuten klaar
Na een rondvraag op onze redactie blijkt dat nasi een populair gerecht is onder de kinderen van de schrijfsters. Dus gingen we op zoek naar een recept dat extra geschikt zou zijn voor op een doordeweekse avond. Dit recept kost je ongeveer 10 minuten en keer op keer een succes.
Ingredienten
- 3 el (rijst)olie
- 400 g diepvries fijne soepgroenten
- 11½ g nasi kruidenmix (zakje 23 g)
- 600 g 1 minuut witte rijst
- 4 middelgrote eieren
- 200 g plakjes achterham
- 1 pot atjar tjampoer
Instructies
- Verhit ⅔ van de olie in een wok. Voeg de soepgroenten en kruidenmix toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. mee.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak er het aantal gewenste spiegeleieren in.
- Snijd ondertussen de ham in dunne reepjes en schep deze door de nasi. Serveer met de gebakken eieren en atjar tjampoer.
Combinatietip:
Lekker met kroepoek.
Lees ook: Makkelijk, gezond én lekker: gele rijst met chorizo