Lekker bij de lunch of borrel: Quesadilla
Deze mexicaansen tosti’s eet je als lunch, tussendoortje of bij de borrel. (Of met een soep bij het avondeten.) Het is super makkelijk om te maken, je hebt niet veel ingrediënten nodig en groot voordeel: je kunt er allerlei groenten in verstoppen (avocado, bonen, tomaat, etc). En afwisseling is troef. Zo kun je er een kip wrap, zalm wrap of vegetarische wrap mee maken. Maar een wrap van pulled pork vlees is bijvoorbeeld ook het einde. Eigenlijk kun je een tortilla met bijna alles vullen…
Lees ook: Snelle broccoli-aardappelsoep (zoet & gezond!)
Wat heb je nodig (voor 1 quesadilla):
* 2 tortilla’s
* 2 volle handen jong belegen kaas, die goed smelt
* 1 tomaat
* 1 eetlepel fijngesneden reepjes bosui
* Snuf chilivlokken
Zo maak je het:
Verwarm een pan en schenk er een heel klein scheutje olie bij. Smeer uit met een kwastje of keukenpapier.
Leg één tortilla in de pan en verdeel de kaas hierover.
Snijd de tomaat in plakken en verdeel deze over de kaas.
Strooi de fijngesneden reepjes bosui hierover en eventueel een snufje chilivlokken.
Leg de andere tortilla bovenop de tortilla in de pan en druk aan.
Bak de tortilla voor enkele minuten totdat de tortilla knapperig en goudbruin is.
Draai de tortilla voorzichtig om en bak ook deze zijde knapperig en goudbruin.
Wanneer de kaas echt helemaal goed gesmolten is en het eruit druipt als je de quesadilla iets indrukt dan is je tortilla tosti klaar.
Haal uit de pan en snijd in punten.
Strooi er eventueel nog wat extra bosui overheen.
Serveer direct.
Enjoy!
Made by Ellen
Dit is een recept van onze favoriete foodblogger MadebyEllen. Ellen gebuikte alleen verse ingrediënten, kookt het liefst biologisch en houdt van heel lekker eten met veel groene dingetjes.
Lees ook: AHHHG. Waarom is dat eten toch zo ingewikkeld? (hilarisch filmpje)