Pasta met geroosterde tomaten en ricotta
Mammm, wat eten we vandaag? Pasta met tomatensaus en kaas! Doordat er in dit recept alleen tomaten zitten is het goed te eten met kinderen, maar door de geroosterde tomatensaus, ricotta en kruiden óók lekker voor ouders.
Ingrediënten
1,5 kg tros tomaten
4 tenen knoflook
3 laurierblaadjes
5 takjes tijm
Rode wijn vinegar
400 gram rigatoni pasta
80 g ricotta
Enkele verse basilicum blaadjes
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten op een grote bakplaat. Snijd de knoflook, tijm en laurierblaadjes fijn en strooi deze er over heen. Rooster de tomaten voor 25 minuten tot de tomatenschillen gaan open breken en scheuren.
2. Laat de tomaten een paar minuten afkoelen. Gooi ze in een pan met de rode vinegar en een beetje peper en zout. Verpletter ze met een lepel in de pan en laat ze 15 minuten sudderen, totdat je een dikke rode, romige saus hebt.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking. Giet de pasta af maar bewaar een klein kopje met gekookt water en voeg dat toe aan de saus. Besprenkel de saus met olijfolie, geraspte ricotta en wat basilicum blaadjes (voor jou, laat dit weg bij de kinderen).
Eet smakelijk!
Recept & beeld : Jamie Oliver