Superlekkere pasta met doperwten & parmagiano
Pasta met doperwtjes: klinkt als kindereten, maar dit recept is dus wel heel lekker. Ook al zeiden de kinderen van niet (het bord was leeg!)
Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik dit gerecht aantrof in zo’n hip vegakookboek, tussen de gerechten met radijskiemen, parelgort en ahornsiroop (haha – waar koop je dat?): de allersnelste en lekkerste pasta met doperwtjes dus. (Je vindt ook veel varianten met spekjes er doorheen, hamblokjes of stukjes zalm, maar de vegaoptie is al lekker genoeg).
Je hebt nodig:
400 g pasta (ik gebruik hierbijgraag ouderwetse macaroni elleboogjes)
een half pak diepvriesdoperwten
een teen knoflook
een klont boter
Een bakje parmezaanse kaas in vlokken
Een staafmixer / keukenmachine
Zo maak je het:
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
Zet een pan met water op en breng het aan de kook
Giet de helft van een pak doperwten in
Smelt ondertussen een lekkere klont boter zachtjes in een steelpannetje
Hak een teentje knoflook fijn en doe erbij zodra de boter gesmolten is (o, dat ruikt zo lekker!!)
Schep met een kannetje wat kookwater van de doperwten op
Haal de doperwten na 5 minuten uit het water (als je er ham, zalm of spekjes bij wilt doen is dit het moment: doe ze in een pan met de doperwten die niet gepureerd worden).
Giet de boter in een hoge plastic kom (van de staafmixer)
Doe er de helft van de erwten bij
En 50 gram parmezaam, peper en zout, met een scheutje van het kookwater
Pureer tot een saus, en gooi er eventueel nog wat water bij om de saus dunner te maken
Giet de pasta af, doe de saus erover en rest van de doperwten (en eventueel ham, zalm, spekjes), strooi er parmezaan over en serveer. Mmmmmm.
En de kinderen? Die vonden het vies, maar mooi dat ze er flink van gegeten hebben. Etters zijn het soms. Morgen eten we supersnelle en uberhippe pizza!