Omdat het kan: deze super lekkere burger (mét groenten)
Van een lekkere burger op z’n tijd wordt toch bijna iedereen gelukkig? Deze, naar recept van de Albert Heijn, bevat ook nog eens wat verborgen groenten, waardoor je je nét iets minder schuldig hoeft te voelen. Ook handig wanneer de kinderen de sla en tomaten sneller uit hun broodje plukken dan jij ze op de burger legde.
Voor: 4 personen, bereidingstijd: 25 minuten
Wat je nodig hebt:
- 1 middelgrote ui
- 150 g winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- 80 g Parmezaanse kaas (geraspt
- 300 g mager rundergehakt
- 3 el paneermeel
- 2 tomaten
- 1 krop babyromainesla
- 4 stuks volkoren bollen
- 4 el Amsterdamse mini augurken
- 2 el ketchup (of andere saus naar keuze)
Wat je doet:
- Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij grof. Doe samen met de kaas in de keukenmachine en maal tot een samenhangend geheel.
- Voeg het gehakt en het paneermeel toe, kneed tot een samenhangend geheel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de burgers in 12 min. goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de sla in reepjes.
- Snijd de broodjes open.
- Verdeel de sla, burgers, tomaten, augurken en ketchup over de onderste helft van de broodjes en dek af met de bovenste helft van de broodjes.
Lees ook: Een keer een avondje zonder vlees met deze overheerlijke zoete aardappeltaart.
(Bron beeld en recept: Albert Heijn)