10 manieren om restjes opnieuw te gebruiken zonder dat iemand het doorheeft

22.10.2024 14:05
"Ga koken, vrouw!" (Waarom papa mama tegenwoordig weer achter het aanrecht wil)


Restjes overhouden na een maaltijd is normaal, maar het steeds opnieuw opwarmen van hetzelfde gerecht kan saai worden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om die restjes om te toveren tot een nieuw gerecht, zonder dat iemand doorheeft dat ze gisteren al hetzelfde gegeten hebben.

1. Restjes rijst? Maak gebakken rijst

Heb je nog een bakje gekookte rijst over? Maak er gebakken rijst van met wat groenten, een eitje en sojasaus. Binnen 10 minuten heb je een nieuw, smaakvol gerecht.

2. Van groenten naar soep

Overgebleven groenten kunnen makkelijk in een blender worden gegooid om er een heerlijke soep van te maken. Voeg bouillon toe, mix het geheel en je hebt een gezonde lunch of diner.

3. Brood over? Maak croutons

Heb je oud brood liggen? Snijd het in blokjes, bak het in wat olijfolie en kruiden, en je hebt heerlijke croutons voor in de soep of over een salade.

4. Pasta over? Maak een ovenschotel

Overgebleven pasta kan gemakkelijk omgetoverd worden tot een ovenschotel. Voeg wat saus, kaas en groenten toe, zet het in de oven en je hebt een heerlijk comfortfood gerecht.

5. Maak een wrap van restjes vlees

Heb je nog wat kip of ander vlees over van de vorige dag? Rol het in een wrap met wat verse groenten en een sausje. Makkelijk en snel!

6. Restjes aardappelen? Maak een aardappelsalade

Koude aardappelen zijn perfect voor een simpele aardappelsalade. Voeg wat mayonaise, mosterd en kruiden toe, en je hebt een heerlijk bijgerecht.

7. Eieren over? Maak een frittata

Heb je restjes groenten en eieren in huis? Bak alles samen in een koekenpan en je hebt een frittata. Perfect voor de lunch of een lichte avondmaaltijd.

8. Van vlees naar taco’s

Overgebleven vlees kan makkelijk gebruikt worden in taco’s. Voeg wat guacamole en salsa toe, en je hebt een compleet nieuw gerecht.

9. Groenten in een quiche

Restjes groenten kunnen ook in een quiche verwerkt worden. Voeg eieren en room toe, en bak het geheel in de oven.

10. Overgebleven pizza? Maak tosti’s

Heb je nog pizza van de avond ervoor? Maak er een tosti van door de pizza in een tosti-ijzer te leggen. Lekker én verrassend!

 

Lees ook: “Ga koken, vrouw!” (Waarom papa mama tegenwoordig weer achter het aanrecht wil)