Gezond en gezellig: Tomatensoep met tosti’s
Nu de dagen weer korter en kouder worden, hebben we weer behoefte aan comfort food. Lekker ’s avonds aanschuiven, en dan een kop dampende tomatensoep. Mmm…
Wat heb je nodig (soep)?
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui (grofgesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 2 stengels bleekselderij (in blokjes)
- 200 g winterpeen (in blokjes)
- 1 pak gezeefde tomaten (500 g)
- 4 tomaten (in stukjes)
- 1½ liter tomatenbouillon (van tabletten)
- 250 g rundergehakt
Tosti’s
Zo maak je het:
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel 4-5 minuten op zacht vuur. Roer regelmatig. Voeg de gezeefde tomaten, tomaatstukjes en tomatenbouillon toe. Breng alles al roerend aan de kook. Meng intussen het gehakt met zout en (versgemalen) peper en vorm er kleine balletjes van. Voeg de balletjes toe aan de soep en kook deze in 15-20 minuten zachtjes gaar. Breng de tomatensoep op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de soep in kommen en zet deze op borden.
Begin vijf minuten voordat de soep klaar is met de tosti’s. Bestrijk de buitenkant van de boterhammen met een dun laagje boter. Beleg ze met ingrediënten naar keuze, en maak ze klaar in de pan of een tosti-ijzer (Paninigrill werkt ook prima).
Smakelijk!
Bron: Allerhande
Lees ook: Supergezonde soep die niet naar groente smaakt (sssst!)