Zomerse pasta met tomaat en ricotta
Ook als je de tomatensaus zelf maakt staat deze pasta binnen 30 minuten op tafel, van dat soort recepten kun je er eigenlijk niet genoeg van in je repertoire hebben zitten. Eventueel kun je nog wat extra groenten in de saus verwerken, als je nog wat groenten hebt liggen die op moeten of als je denkt dat je kind nu echt bijna aan schurft lijdt door een tekort aan vitamines.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
Pasta
1 kg tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
3 a 4 takjes basilicum
150 gram ricotta
eventueel bij het serveren: parmezaanse kaas
Zo maak je het
Voor de tomatensaus (we vergeven je het ook als je tomatensaus uit pot gebruikt) snijd je de knoflook, ui en de tomaten fijn. Verhit olijfolie in de pan en voeg hieraan eerst de knoflook en ui toe. Als de ui wat glazig is voeg je de tomaten toe. Voeg 3 eetlepels olijfolie, zout en basilicum aan tomaten toe en breng aan de kook. Als het eenmaal goed pruttelt (let op je kleding!) draai je het vuur laag en laat je het geheel zo’n 15 a 20 minuten pruttelen.
Maak de pasta klaar.
De pasta en de tomatensaus voeg je samen in een pan. De ricotta roer je hier doorheen.
Serveer de pasta eventueel met wat parmezaanse kaas en een extra blaadje basilicum.
(Foto: David Tanis, NYTimes)
Lees ook: Spitsuurkoken: spinaziepannenkoeken met zalm of kikkererwten-pindakaasmengsel!