Shepherd’s Pie… makkelijker dan je denkt! (En ze lusten het!!!!)
Comfort food van de bovenste plank deze shepherd’s die. En de rest van de week hoef je je geen zorgen te maken of je kinderen wel genoeg groente binnen krijgen. Dit recept is makkelijker dan je denkt.
Lees ook: Gezond eten met kinderen, hoe krijg je dat nou voor elkaar?
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
• 1 el olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
• 3-4 wortels, geschrapt en in dunne plakjes
• 250 g champignons, in plakjes
• 1 blik tomatenblokjes (400 g)
• 1 el fijngehakte rozemarijn en/of tijm
• een scheut groentebouillon
• 2 blikken linzen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
Voor de puree
• 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
• een scheut melk
• een flinke klont boter
• 2 el geraspte Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Verwarm de olie in een ruime pan en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortels 3-4 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend enkele minuten mee. Meng er het blik tomaten en de rozemarijn of tijm door en schenk de wijn of bouillon erbij. Voeg zout en peper toe en laat op matig vuur 15-20 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Kook intussen in een pan met water en zout de aardappels in ca. 15 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet.
Verwarm wat melk in de pan en voeg de aardappels en boter toe. Stamp de aardappels op laag vuur met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 C. Meng de linzen door het groentemengsel en laat nog enkele minuten sudderen tot de linzen goed warm zijn. Schep het linzenmengsel in de ovenschaal en verdeel er de puree over.
Strijk de bovenkant een beetje glad met de achterkant van een lepel. Strooi er de kaas over. Zet de shepherd’s pie 20-25 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is. Als de bovenkant nog wat kleur kan gebruiken, zet dan de ovengrill nog 1-2 minuten aan. Serveer met een salade met bijvoorbeeld blaadjes witlof en spinazie
Dit recept is afkomstig uit Relax Mama! in de keuken, 50 succesrecepten van moeders voor moeders.
Lees ook: Appelroosjes! Deze traktatie is gezond, lekker en krankzinnig mooi
Bekijk ook onze video Avondeten met een peuter in vijf scènes