De beste make-upkwasten voor moeders die niet van gedoe houden

07.10.2024 18:35
make-upkwasten Bron: Unsplash


Als moeder heb je geen tijd voor uitgebreide make-up routines, laat staan voor een hele set kwasten waar je uit moet kiezen. Je wilt gewoon snelle, gemakkelijke tools die doen wat ze moeten doen – zonder gedoe. Maar welke make-upkwasten zijn écht onmisbaar voor moeders die weinig tijd hebben, maar er toch stralend uit willen zien? Wij zetten de beste kwasten voor je op een rijtje!

Waarom een goede make-upkwast belangrijk is

Misschien denk je dat het niet uitmaakt welke kwast je gebruikt, zolang je make-up er maar op zit. Maar met de juiste kwasten kun je sneller werken, een mooier resultaat krijgen én hoef je minder product te gebruiken. Bovendien voorkomt een goede kwast dat je make-up er vlekkerig of ongelijkmatig uitziet. Tijd om je kwasten eens onder de loep te nemen!

1. De multitasker: de foundationkwast

Een goede foundationkwast is je redder in nood voor een snelle, egale basis. De bufferkwast is ideaal omdat je er foundation, BB-cream en zelfs concealer mee kunt aanbrengen. Kies voor een kwast met dicht op elkaar staande haartjes, zodat je een mooie, luchtige dekking krijgt zonder strepen.

2. De must-have: de poederkwast

Een zachte, fluffy poederkwast is onmisbaar voor het aanbrengen van losse of compacte poeder om je make-up te fixeren. Ook handig om een snel laagje bronzer aan te brengen, zodat je binnen no-time een gezonde gloed hebt (zelfs zonder nachtrust).

3. De alles-in-één oogkwast

Geen tijd voor meerdere oogschaduwkwasten? Geen probleem! Een kleine, compacte blendingkwast doet het werk voor je. Met één simpele beweging blend je je oogschaduw, en je kunt ‘m zelfs gebruiken voor een subtiele highlighter op je jukbeenderen.

4. De blushkwast voor een gezonde blos

Niets maakt je look zo snel fris als een vleugje blush. Met een schuine blushkwast kun je niet alleen blush aanbrengen, maar ook contouren. Snel een beetje kleur op je wangen (en misschien ook een klein beetje op je slapen), en je bent klaar om de dag te trotseren.

Met slechts een paar essentiële make-upkwasten in je tas bespaar je tijd én zorg je voor een professionele look zonder gedoe. Investeer in goede kwasten die makkelijk te reinigen zijn en lang meegaan – dat scheelt je op de lange termijn ook nog eens geld.

Lees ook: Mijn zoon wil nagellak op en in een jurk naar school, ik kan dat toch niet goedkeuren?