Lekker voor bij de Paasbrunch: ei-bananen pannenkoekjes
Wil je een keer iets anders dan Paasbrood, croissantjes en gekookte eitjes bij de Paasbrunch? Maak dan deze gezonde ei-bananen pannenkoekjes. Supersimpel, gezond en dit vinden de kinderen ook lekker!
Ingrediënten voor 10 pannenkoekjes:
– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– 2 tl kaneel
– 1 tl bakpoeder
Bereiding:
1. Snijd de banaan in stukjes in een kom. Voeg hier de eieren en 2 theelepels kaneel en 1 theelepel bakpoeder aan toe en prak dit geheel goed door elkaar tot een glad papje ontstaat.
2. Verhit een klontje boter in de pan. In een grote pan kun je drie pannenkoekjes tegelijk maken. Bak de pannenkoekjes ongeveer 3-4 minuten en draai ze om als ze goudbruin zijn.
3. Bak de andere kant nog ongeveer 1 minuut.
De pannenkoekjes zijn al zoet door de bananen, maar je kan ook nog bosbessen, kaneel of stroop toevoegen.
Psst… wil je meer gezonde en kindvriendelijke recepten? Kijk dan hier.