Lekker én snel: dit gerecht met rijst en kip is geheid een hit
Een keer geen zin in pasta of aardappels met groente en vlees? Dit snelle rijstgerecht met zoetige Aziatische kip, dat we vonden op Damn Delicious, is te lekker en geheid een hit bij het hele gezin.
MAAK OOK EENS: Jamie Oliver’s Turkse Pizza.
Voor: 4 personen, bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 250 ml karnemelk
- 130 gram bloem
- 500 gram kippenborst (zonder pot en vel) in blokjes gesneden
- Plantaardige olie
- 1 eetlepel maïzena
- 8 eetlepels honing
- 2 eetlepels sojasaus (het liefst de variant met minder zout)
- 1 eetlepel appel cider azijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 theelepel rode peper flakes (of meer, net wat je wilt qua smaak en wat de kinderen gewend zijn)
- Een pak rijst (wit of – als je het gerecht gezonder wilt maken – zilvervlies)
- Groente: wij zouden voor wokgroente, sperziebonen of snijbonen gaan
Wat je doet
- Bereid de rijst zoals beschreven op de verpakking
- Verwarm een flinke hoeveelheid plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur
- Haal de stukken kip één voor één door de bloem, dip in de karnemelk en haal dan opnieuw door de bloem. Druk alles aan zodat er een mooi laagje overheen zit
- Voeg de kip met drie of vier stukjes tegelijk toe aan de olie en bak tot de kip goudkleurig en krokant is (ongeveer 2 minuten aan elke kant). Plaats de stukjes daarna op een bord belegd met keukenpapier
- Kook of wok de groente
- Mix de maïzena en 1 eetlepel water in een klein bakje, zet dit apart
- Mix de honing, sojasaus, appel cider azijn, sesam olie en de rode peper flakes in een kleine steelpan. Breng het geheel aan de kook; zet het vuur lager en roer de maïzena en het water erdoorheen zodat het een wat dikkere saus wordt. Doe dit voor 2-3 minuten. Zet de saus vervolgens apart
- Serveer de kip met de saus eroverheen naast de rijst en groente
Eet smakelijk!
(Bron: Damn Delicious – naar recept van Oh, Sweet Basil)
OOK LEKKER: Deze overheerlijke plaattaart met pompoen lijkt net een pizza!