Lekker én makkelijk: Spaanse tortilla
Dit ovengerecht brengt je in Spaanse sferen én je hoeft er niet uren voor in de keuken te sloven (de oven doet het werk). Dat je peuter de stukje paprika uit de tortilla vist moet je voor lief nemen.
Lees ook: Deze plek in Spanje is ontworpen voor kinderen, en relaxed voor ouders
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 rode paprika
450 gram aardappelschijfjes
300 gram spinazie
4 eieren
200 gram creme fraiche
1 ui
4 eetlepels olijfolie
Kruiden (een zakje spaanse kruidenmix mag ook):
halve theelepel saffraan
2,5 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
halve theelepel zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
halve theelepel zout
halve theelepel peterselie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de uit. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak de aardappels in 5 minuten bruin en schep ze op een bord. In de pan waarin je ook de aardappels hebt gebakken verhit je opnieuw twee eetlepels olie en voeg je de paprika en ui hierna toe om te bakken. Na een paar minuten voeg je de spinazie toe en laat je dit slinken.
Vet een ovenschaal in. En verdeel de aardappels en groenten in de schaal.
Klop de 4 eieren los en voeg de creme fraiche en alle kruiden toe. Schenk dit geheel over de groenten en bak de tortilla voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Laat de tortilla vijf minuten afkoelen voordat je hem serveert. (De tortilla af laten koelen tot kamertemperatuur kan ook. En de volgende dag als lunch direct uit de koelkast is ook echt meer dan prima.)
Lees ook: Geurige rijst met cashewnoten (en van die rotstokjes, als je wil…)