Met deze zoete aardappelsoep overleef je die koude dagen wel – en je koters ook
Helaas voor ons moeten we het nog een maandje of twee doen met koude, gure dagen. Die je gewoon beter overleeft, weten we allemaal, met een dampende kop warme soep. Gezond, vullend en zoete aardappels, dat vinden de kinderen ook lekker.
Dit heb je nodig:
- 1 verspakket zoete-aardappelsoep (Inhoud pakket: 1 zoete aardappel, 2 winterpenen, 1 rode paprika, 2 rode uien, krulpeterselie, 3 knoflookteentjes, 2 groentebouillontabletten)
- 1 eetlepel vadouvan
- 200 ml kokosmelk
- 750 ml water
- 4 mininaans knoflook/koriander (Indiaas brood, Patak’s)
- 4 el mangochutney
- 150 g yoghurt Griekse stijl 0% vet
Zo maak je het:
- Maak de groente schoon. Pel en snipper de uien en snij de zoete aardappel, wortelen en paprika in stukjes. Verhit 1 eetlepel (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op lage temperatuur. Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om.
- Voeg het water, de kokosmelk, de vadouvan en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Hak de peterselie fijn.
- Pureer de soep met de staafmixer, proef en breng op smaak met (cayenne)peper. Schenk de soep in koppen Garneer de soep met de fijngehakte peterselie.
- Verwarm de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de soep met het naanbrood, de mangochutney en Griekse yoghurt apart erbij.
Tip: Geef de soep een vollere smaak door aan elke kop een lepel crème fraîche light toe te voegen.
Bron: AH.nl
LEES OOK: Gezond en gezellig: Tomatensoep met tosti’s