Zo kom je het weekeinde door zonder de hele dag aan de prosecco te lurken
En? Ben je al aan de drank? Goed zo. Maar hier toch even wat tips om niet het hele weekeinde aan de prosecco te gaan. Foei!
Om voor één keer op vrijdagmiddag niet al om twee uur half bezopen te zijn, hebben we goede raad gehaald bij onze collega’s van ProudMom, waar ze wel weten hoe je gezond kunt leven. Ze hebben zelfs een heuse voedingsadviseur, Dafna Tsadok-Hai, die deze feestelijke drankjes voor jullie heeft verzonnen!
Frisse mix
150 ml appelsap
50 ml sinaasappelsap
50 ml ananassap
1el citroensap
5 muntblaadjesijsblokjes
1. Kneus 3 muntblaadjes.
2. Roer deze met de ijsblokjes.
3. Schenk de sappen er overheen.
4. Meng goed en garneer met de overgebleven muntblaadjes of een leuk takje.
Banana colada
1 kopje gecruncht ijs
1 kleine banaan
50 ml ananassap
3el kokosmelk (eventueel meer naar smaak)
1. Doe alle ingrediënten in een mixer.
2. Schenk het mengsel bij het gecrunchte ijs.
3. Garneer met een schijfje ananas of een kers.
Verfrissende cocktail
200ml grapefruitsap
1,5el rode bessen siroop of grenadinesiroop
1 koffielepel citroensap of meer naar smaak
1. Doe alle ingrediënten in een cocktail shaker met wat ijs.
2. Schud tot alles gemengd en gekoeld is.
3. Zeef over in een mooi glas gevuld met ijs.
4. Garneer met wat rode bessen.
Kiwispritzer
100 ml limonade (aangemaakt met spa rood)
1el citroensap
1 kiwi
1. Schil de kiwi en mix met een staafmixer of in de blender tot een glad mengsel.
2. Roer de kiwi in een mooi glas met de citroensap.
3. Schenk de limonade eroverheen en roer grof tot alles half gemengd is.
Romig & fruitig
2 handjes verse aardbeien of diepvries (ander diepvriesfruit kan ook!)
50 ml ananassap
1,5 el citroensap
3 el (slag)room
½ glas gecruncht ijs
1. Mix het fruit met het ananassap, citroensap en de slagroom met een staafmixer of blender.
2. Schenk bij het gecrunchte ijs.
3. Garneer met een aardbei of wat munt.