Al helemaal in herfstsferen? Probeer dan deze quiche met boerenkool (en een hele rookworst!)
De temperaturen zijn weer gedaald en daar krijgen wij (op de redactie van Me-to-we in ieder geval) enorme zin van in herfstgerechten. Dus gerechten met kaas, vlees en het liefst ook nog uit de oven. Deze quiche is eigenlijk een variatie op boerenkool stamppot, alleen dan in taartvorm!
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 50 g ongezouten boter (of margarine)
- 150 g verse boerenkool
- 1 tl gedroogde tijm
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 250 g runderrookworsten
- 4 middelgrote eieren
- 100 ml kookroom
- quichevorm (Ø 28 cm)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout
- Vet de quichevorm in. Bekleed deze met het ontdooide deeg voor hartige taart. Druk de randen aan en snijd overtollig deeg langs de rand weg. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
- Klop de eieren los met de room en peper en schenk over de vulling. Bak de boerenkoolquiche in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Bereidingstip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Eet hem op kamertemperatuur of verwarm hem 30 min. in de oven op 150 ºC.
Bron: Allerhande.nl
Lees ook: Met deze 2 recepten maak je kleine pizzaliefhebbers dolblij