Wedden dat ze zo wel spinazie eten? Maak vanavond nog deze cakejes
Waar de meeste kinderen niet spontaan beginnen te juichen als ze horen dat er spinazie op het menu staat, worden ze van cakejes vaak wél blij. Laat dit recept deze twee ingrediënten nou net combineren. Geheid een hit, deze cakejes van EatingWell met spinazie en parmezaan.
Lees ook: Makkelijk, gezond én lekker: gele rijst met chorizo
Voor 4 personen – actieve bereidingstijd: 15 minuten – totale bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
400 gram verse spinazie
125 gram ricotta
50 gram parmezaanse kaas
2 grote eieren
1 teentje knoflook
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Maak de spinazie fijn in de keukenmachine en plaats alles over in een schaal. Voeg de geperste knoflook en de overige ingrediënten toe.
3. Vet 8 muffinvormen in en verdeel de spinaziemix over de vormpjes.
4. Bak de muffins voor ongeveer 20 minuten. Laat ze vervolgens nog 5 minuten staan, voordat je de muffins uit hun vormpjes haalt.
5. Serveer warm en met wat extra geschaafde parmezaanse kaas.
Eetsmakelijk!
Lees ook: Supermakkelijke pompoen-pesto-pasta
Bron: EatingWell