(vegetarische) Spaghetti met verstopte groenten
Deze spaghetti lusten je kinderen gegarandeerd en het mooie is dat zij groente binnenkrijgen zonder dat ze het doorhebben. Dat is wat wij noemen een win-win-situatie!
Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen:
- Bakje cherrytomaten
- 1 ui – gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- Handje peterselie
- Handje basilicum
- Avocado
- Scheut olijfolie
- Snufje peper en zout
- Blikje tomatenpuree
- Spelt of volkoren spaghetti slierten
- Eventueel geraspte kaas
Hou je van veel saus? Speel dan een beetje met de hoeveelheden. Eventueel kun je ook gehakt toevoegen als je er vlees bij wilt.
En zo maak je het:
Zet een pan water op en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Ondertussen gooi je de cherrytomaten, avocado, knoflook, peterselie en basilicum in de blender en blend het net zolang tot het een egaal prutje wordt. Bak de ui zo’n twee minuten (voeg hierna eventueel de gehakt toe) en voeg de mix uit de blender, het blikje tomatenpuree en de peper en zout toe. Laat het een half uurtje pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen en tadaa!
Bestrooi de pasta nog met wat verse basilicum en geniet!
LEES OOK: Met dit recept eet je peuter broccoli
Heb je echt moeilijke eters? Vervang dan de spaghettislierten door letter of vlinder pasta. Dat maakt het nét wat leuker.