Is groente bij jullie aan tafel nog wel eens een probleempje? Dan is deze lasagne echt een dikke tip! Toegegeven, hij duurt best wel lang om te maken, dus niet zo geschikt voor een doordeweekse dag. Maar mocht je een keer zin hebben om er echt werk van te maken, dan is dit echt een heerlijk gerecht!
De truc bij deze lasagne is dat de groente in de saus verborgen zitten. Hierdoor denken je kinderen dat ze normale tomatensaus eten, terwijl ze eigenlijk ui, aubergine en paprika naar binnen lepelen.
Stiekeme lasagne: wat heb je nodig?
saus
1/4 grote ui
1 grote aubergine
1 grote rode paprika
1 grote wortel
1 theelepel olijfolie
1.5 kopje tomatensaus uit blik
0.5 kopje water
2 eetlepels parmezaanse kaas
basilicum
zout
0.5 theelepel citroensap
de rest
1 kopje huttekase
1 ei
8 lasagnebladen
150 gram mozzarella
Wat moet je doen?
1. Hak de ui, aubergine, paprika en wortel klein in een keukenmachine. Zorg dat ze helemaal vermalen zijn (geen stukjes!)
2. Verhit de olie in een grote hapjespan op mediumhoog vuur en voeg de fijngehakte groente toe.
3. Bak de groente 5-6 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Blijf roeren.
4. Voeg de tomatensaus en het water toe. Doe daarna de parmezaanse kaas erbij, en voeg een paar blaadjes gehakte basilicum en een snufje zout toe.
5. Draai het vuur lager, dek de saus af en laat deze 20 minuten sudderen. Blijf geregeld roeren. Als het goed is moeten de groenten hierna lekker zacht geworden zijn.
6. Doe de saus in de keukenmachine en voeg het citroensap toe. Pureer de saus totdat deze egaal is en laat hem rusten.
7. Mix in een kom de huttekase en het ei, tot ze goed gemengd zijn.
8. Verhit de oven tot 190 graden en vet een schaal in.
9. Plaats lagen met saus, lasagnebladen, huttekase, saus, mozzarella, lasagnebladen, saus, lasagnebladen etc. tot de schaal vol is. Zorg ervoor dat de laatste laag mozarella is.
10. Dek de schaal af met aluminiumfolie en doe hem 30 minuten in de oven. Haal daarna de folie eraf en laat de lasagne nog 10-15 minuten bakken tot de mozarella lichtbruin is gekleurd.
11. Laat 10 minuten rusten alvorens te serveren.
Eet smakelijk!