Snelle pastasalade met mozzarella en spekjes (ook handig om mee te nemen!)
Of je nu op zoek bent naar een recept dat je snel op tafel kunt zetten óf een maaltijd die je makkelijk mee kunt nemen: deze pastasalade met mozzarella, avocado en spekjes naar recept van Albert Heijn is ideaal. Snel, simpel en lekker. Waar jullie ‘m ook opeten, dat wordt smullen!
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
- 300 g penne
- 1 avocado
- 5 trostomaten
- 200 g mozzarella maxi
- 1 el olijfolie
- 125 g Provençaalse magere spekreepjes (duopak)
- 1 tl tijm
Wat je doet:
- Kook de penne zoals aangegeven staat op de verpakking. Halveer ondertussen de avocado in de lengte, verwijder de pit en snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes (als je kinderen hele moeilijke eters zijn, kun je de avocado ook fijnprakken en als een soort spread door de salade doen).
- Snijd ook de tomaten en de mozzarella in stukjes of plakken.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes voor ongeveer 3 minuten. Haal de pan van het vuur, roer de tijm door de spekreepjes en breng alles op smaak met wat peper.
- Giet de pasta af en spoel onder koud, stromend water. Laat de pasta goed uitlekken!
- Meng alles goed door elkaar en serveer de pastasalade eventueel met wat rucola.
Tip! Ook lekker om wat te bewaren als lunch of als bijgerecht voor bij een bbq.
Lees ook: Omdat het kan: deze super lekkere burger (mét groenten)
(Bron recept en beeld: Albert Heijn)