Gezond en snel. Pasta uit de oven met spekreepjes en broccoli
Een snelle ovenpasta met veel groente, en weinig moeite? Wij tekenen ervoor. Daarom zijn we fan van dit recept uit de Allerhande box van de Albert Heijn. Lekker en snel, goed voor de doordeweekse dag.
Wat je nodig hebt (4 pers.):
- 600 g broccoli
- 300 g volkoren penne
- 200 g spekreepjes
- 2 rode uien
- 690 g passata di pomodoro fijn gekruid
- 150 g geraspte jong belegen 30+ kaas
Wat je doet:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil de stronk en snijd in stukjes. Kook de penne vijf minute in ruim water met eventueel zout. Voeg de laatste 2 min. de broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de uien in halve ringen. Voeg toe aan de spekreepjes en bak 3 min. Voeg de passata toe en verwarm nog 1 min.
- Schep de pasta met broccoli en de kaas door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven en serveer.
Lees ook: Heerlijk recept met worstjes, broccoli en gnocchi
Bron: Allerhande, beeld: Allerhande