Snelle broccoli-aardappelsoep (zoet & gezond!)
Deze soep is makkelijk, supergezond en zet je snel op tafel. Zoete aardappel doet ’t goed bij je kinderen, en van de broccoli is gepureerd niets meer te zien.
Je hebt nodig (voor 4 personen):
• 1 el olijfolie
• 1 ui, gesnipperd
• 2 tenen knoflook, geperst
• 2–3 zoete aardappels (ca. 550 g), geschild en in stukjes van 2 cm
• 750 ml kippen- of groentebouillon
• 200 g broccoli
• 2 tl harissa
Zo maak je het:
Verhit de olie en fruit de gesneden ui in 5-7 minuten zacht. Bak de knoflook 2-3 minuten mee. Voeg de zoete aardappels en de bouillon toe. Breng dit aan de kook en laat koken tot de aardappelstukjes gaar zijn. Stoom de broccoli 3-5 minuten en mix dan het aardappelmengsel met de broccoli in de keukenmachine. Je kunt ook de broccoli bij het aardappelmengsel voegen en dit mixen met de staafmixer. Verwarm de soep en roer er voor het serveren de harissa door.
Houden je kinderen helemaal niet van pittig, laat dan de harissa weg of voeg dit na het serveren nog een klein beetje toe.
Het recept komt van de website van Jamiemagazine