Snel op tafel en super lekker: macaroni met beenham
Komt die eeuwige spaghetti bolognese inmiddels een beetje je neus uit? Deze macaroni, naar recept van Leonie Berkenbosch, is minstens net zo lekker, bevat meer groenten, staat in 20 minuten op tafel én is ook nog eens zeer geschikt voor kinderen.
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
- 350 gram macaroni
- 4 eetlepels ongezouten boter (of olie, naar smaak)
- 1 medium grote ui
- 1 prei, gesneden
- 2 rode paprika’s, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 300 gram rundergehakt
- 200 gram beenham, in blokjes
- 1 zakje macaroni kruidenmix (of voeg zelf kruiden toe, naar je eigen smaak)
- 200 ml water
- 100 gram tomatensaus (vers of uit een pot)
- 200 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels ketjap manis
Wat je doet:
- Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de macaroni toe en kook volgens de verpakking al dente. Giet de macaroni vervolgens af, spoel met koud water en zet de pasta apart.
- Verwarm de boter (of olie, kan ook) in een grote pan. Voeg de ui toe. Roer totdat deze een beetje bruin is.
- Voeg het gehakt en de knoflook toe. Bak voor ongeveer 4 minuten.
- Voeg nu ook de paprika, prei en beenham toe. Roer totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg het water, de tomatensaus en de kruiden toe. Breng aan de kook en blijf roeren, zodat het geheel goed mixt.
- Voeg op het laatst ook de pasta toe en laat deze nog 1 minuut warm worden in de saus.
- Haal de pan van het vuur en serveer de macaroni direct met de geraspte kaas.
Smakelijk!
Lees ook: Met deze 2 recepten maak je kleine pizzaliefhebbers dolblij
(Bron recept en beeld: Leonie Berkenbosch)