Simpel, maar zo lekker: spaghetti met zelfgemaakte gehaktballen

08.02.2017 04:53
Simpel, maar zo lekker: spaghetti met zelfgemaakte gehaktballen


Geen zin in een aanrecht vol afwas vanavond? Deze simpele, maar goddelijke spaghetti met zelfgemaakte gehaktballen naar recept van PureWow maak je in slechts één pan. Ook fijn: je maakt er ook de kinderen heel blij mee!

Lees ook: Makkelijk, gezond én lekker: gele rijst met chorizo

Voor: 6 personen, totale bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten 

Voor de gehaktballen:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1,5 theelepel knoflookpoeder
  • 15 gram fijngehakte peterselie
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 45 gram broodkruimels (of beschuit)
  • 3 eetlepels extra-virgin olijfolie

Voor de pasta: 

  • 500 gram gedroogde spaghetti
  • 675 ml marinara saus (uit pot of zelfgemaakt)
  • 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels versie, fijngesneden peterselie

Wat je doet

1. Mix in een kom het gehakt met het knoflookpoeder, de peterselie en de parmezaanse kaas. Voeg het ei en de broodkruimels toe. Meng alles goed door elkaar.

2. Maak balletjes van ongeveer twee eetlepels vlees per bal. Verwarm de olijfolie in een grote hapjespan, zet het vuur middelhoog en braad de gehaktballen tot ze helemaal gaar en goudbruin zijn (ongeveer 3 tot 5 minuten).

3. Haal de gehaktballen uit de pan en zet ze apart. Haal het overgebleven vet uit de pan en vul de pan met water en een snufje zout. Breng het water aan de kook, voeg de spaghetti toe en kook de pasta beetgaar (zie verpakking).

4. Giet de spaghetti af en gooi terug in de pan. Voeg de marinara saus en de gehaktballen toe. Mix alles door elkaar. Serveer met parmezaanse kaas en peterselie.

Lees ook: Met deze gezonde (vega) pasta scoor je punten thuis

(Bron: PureWow)