Simpel, maar altijd goed: deze homemade zoete tomatensoep
Geen zin om uitgebreid te koken, maar wil je wel een verse maaltijd op tafel kunnen zetten? Deze zoete homemade tomatensoep naar recept van Leonie Berkenbosch doet het altijd goed. Stokbroodje erbij en aanvallen maar!
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
- 300 gram pompoen
- 500 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 200 ml tomatensaus (zelfgemaakt of uit een pot)
- 2 blokjes kippenbouillon
- Zoete sojasaus
- 1 theelepel chilipoeder
- 100 gram kipfilet
- 2 Theelepels bruine suiker
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- Eventueel: Hüttenkäse ter garnering
Wat je doet:
- Breng 750 ml water aan de kook. Voeg de kip en de kippenbouillonblokjes toe en kook het geheel voor 25 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Voeg de pompoen en de helft van de lente-ui toe aan de bouillon en kook voor 10 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatensaus en wat sojasaus (naar smaak) toe.
- Maak de soep fijn met een staafmixer.
- Voeg de bruine suiker, chilipoeder en wat zout en peper toe om de soep op smaak te brengen.
- Zet de soep weer op het vuur en voeg de overgebleven lente-ui toe.
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes en voeg deze ook toe aan de soep.
- Verdeel de soep over vier kommen en voeg eventueel nog een beetje Hüttenkäse toe om de soep iets romiger te maken.
Lees ook: Snelle pastasalade met mozzarella en spekjes (ook handig om mee te nemen!).
(Bron recept en beeld: Leonie Berkenbosch)