
Simpel en lekker: gebakken rijst met ei

Geen idee wat je nu weer op tafel moet toveren? Dit recept uit Good Food Magazine is simpel, snel én zelfs kinderen vinden het lekker.
Lees ook: Deze pizza’s zijn superhip, lekker en héél snel klaar
Voor: 4 personen, Bereidingstijd: 30 minuten
Wat je nodig hebt:
- 300 gram basmati rijst
- 170 gram wortel, in plakjes
- 4 eieren
- 50 gram boter
- 4 lente-uien, in fijne plakjes
- 170 gram bevroren erwtjes
- 2 theelepels sojasaus
- Plantaardige olie
Wat je doet:
- Kook de rijst volgens de verpakking met een snufje zout samen met de wortel. Voeg vijf minuten voor het einde de bevroren erwtjes toe.
- Verwarm ondertussen de olie in een diepe koekenpan/wokpan en klop de eieren los met een beetje zout. Giet de eieren in de pan en wacht tot er bijna een dunne omelet ontstaat – dit duurt een aantal minuten. Draai de omelet om en bak nog heel even. Giet de omelet daarna uit de pan en rol op. Zorg dat de omelet warm blijft.
- Laat de boter smelten in een wok en bak de lente-ui voor 1 minuut. Voeg de afgegoten rijst en wortelen toe aan de wok en schenk de sojasaus erbij. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bak voor twee minuten.
- Verdeel de rijst over vier kommen, snijd de omelet in reepjes en verdeel over de rijst.
Lees ook: Deze lekkere pasta met tomatensaus zit vol verborgen groente
(Bron recept en beeld: BBC Good Food)