Shakshuka: het perfecte excuus voor een makkelijk eenpansgerecht
Het perfecte excuus voor gebakken eieren als avondeten. Geen idee of je een excuus zocht, maar dit Israelische eenpansgerecht is heel erg makkelijk, heel erg lekker en gewoon heel fijn.
Lees ook: Avondeten met een peuter in 5 scènes
Dit heb je nodig
- olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 blik tomaten
- 3 paprika’s
- 80 gram feta (kun je eventueel weglaten)
- 6 eieren
- peper en zout
- geroosterd brood, om in de shakshuka te dippen (kun je eventueel weglaten, zouden wij niet doen)
Zo maak je het
Verhit in de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook, ui de paprikapoeder en de gemalen komijn aan.
Snijd de paprika in reepjes en snij ook de tomaten wat fijner. Voeg de paprika en tomaten toe aan de pan. Laat een paar minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
Tik de eitjes stuk en doe ze in de kookpan. Brokkel de feta en strooi over het geheel. Doe een deksel op de pan, zorg dat het vuur zachtjes staat en laat een paar minuten koken totdat de eieren gaar zijn.
Om zo te eten, of wat brood in te dippen. Eetsmakelijk
Recept en foto via: NYTimes Cooking
Lees ook: Met dit recept eet je peuter broccoli