Scoor punten met deze paas brownies

14.04.2017 04:55
Scoor punten met deze Paas brownies


Maak je kinderen deze Pasen dolgelukkig met deze speciale Paas brownies van BBC Good Food. Vol chocolade, paaseitjes en kuikentjes en perfect als zoetigheid voor bij de brunch of voor ’s middags bij de koffie. 

Voorbereiding: 35 minuten, bereiding: 30 minuten

Nodig voor 9-10 porties:

  • 185 gram ongezouten boter, in kleine blokjes gesneden
  • 185 gram pure chocolade, in stukken
  • 3 grote eieren
  • 275 gram basterdsuiker (lichtbruin)
  • 85 gram tarwemeel
  • 40 gram cacaopoeder
  • 5 gevulde paaseieren
  • 150 gram mini-paaseitjes (bijvoorbeeld deze)
  • Een paar kuikentjes ter decoratie

Wat je doet: 

  1. Doe de boter en de pure chocolade in een hitte-bestendige kom en plaats deze op een pan kokend water. Blijf roeren totdat de boter en de chocolade zijn gesmolten. Laat het mengsel afkoelen op kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm in met boter en plaats twee stukken bakpapier of folie, zodat je de brownie straks makkelijk uit de vorm kan halen.
  3. Meng de eieren met de basterdsuiker in een grote kom. Mix met een mixer voor ongeveer 5-8 minuten op de medium stand totdat je een dikke, crème-achtige substantie krijgt.
  4. Giet het afgekoelde chocolademengsel over het eiermengsel en roer alles met een spatel rustig door elkaar.
  5. Voeg ook het tarwemeel en cacaopoeder toe. Zorg dat alles goed door elkaar is gehusseld, maar blijf niet te lang doorgaan met spatelen.
  6. Giet het mengsel in de bakvorm, plaats deze in het midden van de oven en bak voor twintig minuten.
  7. Snijd ondertussen de gevulde eitjes doormidden en leg ze apart. Doe een aantal van de gewone eitjes in een vijzel en maak ze fijn. Laat een gedeelte heel!
  8. Haal na twintig minuten de brownie uit de oven en duw te gevulde eieren (met de ‘open’ kant naar boven) erin. Verdeel ook de helft van de mini-eitjes over de brownie en zet deze nog zo’n vijf minuten in de oven.
  9. Haal de brownie er weer uit en verdeel de overige mini-eitjes over de brownie. Laat het geheel even afkoelen en plaats ‘m voor minimaal een uur in de koelkast. Gebruik de stroken bakpapier om de brownie uit de bakvorm te krijgen en snijd in stukken om te serveren.
  10. Versier met de kuikentjes.

Lees ook: Deze preitaartjes met kip zijn zeker het proberen waard

(Bron recept en beeld: BBC Good Food)