Spitsuurrecept: Gele paella zonder vis van tweelingmoeder Nienke
Doordeweeks hebben we over het algemeen geen tijd voor stoofschotels, zes pannen op het vuur, etc. Daarom zochten wij het beste spitsuurrecept; een recept dat in no time op tafel staat én bij iedereen in de smaak valt. Dit recept van Nienke is altijd een succes bij haar tweeling Susen en Mette.
Nienke: “Spitsuurkoken, daar weet ik als tweelingmoeder enorm veel vanaf. Mijn tweeling eet vooralsnog bijna alles, als er maar smaak aan zit. Simpele aardappels gaan er niet zo makkelijk in. Wat mijn meiden enorm lekker vinden en wat echt prima te maken is tijdens spitsuur is gele paella zonder vis. Susen en Mette eten het graag!”
Ingrediënten
- 2 gesneden stengels bleekselderij
- 3 geschilde wortels in plakjes
- 1/2 doos doperwten uit de diepvries
- 250 gram gesneden kippendij
- saffraanpoeder. Dit is om te kleuren, hoeft niet per se smaak af te geven
- 1 1/4 l. kippenbouillon van een blokje
- 250 gram risottorijst (Ik vind die van AH excellent heel fijn)
- 1/4 chorizo is dunne plakjes of blokjes
- 1 uitje in stukjes
- 3 tenen geperste knoflook
- 1 sinaasappel, uitgeperst
- 1 tl paprikapoeder
- scheutje olie
LEES OOK: Alle voorgaande spitsuurrecepten op een rijtje
Bereidingswijze
- Snij de kippendijen in stukjes.
- Marineer de kippendij met het paprikapoeder en het sinaasappelsap. Wil je het helemaal makkelijk doen? Marineer deze dan de avond van tevoren.
- Zet de Tefal hapjespan op het vuur en wacht tot de ThermoSpot egaal gekleurd is. Wanneer de rode stip helemaal rood is, heeft de pan de perfecte temperatuur om te bakken.
- Bak de uien met de knoflook. Gooi daarna de de bleekselderij en wortels erbij en bak mee.
- Zet het groentenmengsel even opzij en bak in dezelfde Tefal hapjespan de kippendij en chorizo.
- Maak ondertussen de kippenbouillon van een blokje en doe de saffraan erbij voor een mooie gele kleur.
- Giet de risottorijst bij de kip en chorizo en bak mee tot de rijst glazig is.
- Doe nu ook de groenten bij de kip en rijst en bak even mee. Giet daarna de bouillon erbij.
- Zet het vuur laag en laat de risottorijst al het vocht opnemen. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.
- Als het opstaat heb je je handen vrij om de tafel te dekken, de was te doen, met de kindjes te spelen of andere dingen.
- Voeg de laatste vijf minuten de doperwtjes erbij en serveer.
Succes gegarandeerd met dit kleurrijke, gezonde en smaakvolle gerecht. Eet smakelijk!
Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Tefal, maar de inhoud ervan is van onszelf.
Kwaliteit begint met topmateriaal. Daarom zijn de nieuwe pannenseries van Tefal zo ontworpen dat je er de beste resultaten mee boekt. Zo introduceren ze nu de nieuwste Tefal anti-aanbaklaag: Titanium Excellence! Deze laag is van zeer hoge kwaliteit en 100% veilig (vrij van PFOA). Daarnaast geeft de rode THERMO-SPOT precies aan wanneer de pan de ideale baktemperatuur heeft bereikt. Hierdoor gaan vitamines niet verloren en krijg je de beste smaak, textuur én kleur.
De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, dus ook voor inductie.
Lees hier alles over ons advertentiebeleid