Het is koud, dus willen wij quiche! Met kaas, tomaatjes en walnoten
Als het zo koud is als de afgelopen dagen, dan willen wij maar een ding: ovengerechten! Oké, en naar Ibiza, maar toch ook vooral warme, kazige dingen uit de oven. Zoals deze quiche, met een verrassende crunch dankzij de walnoten.
Ingrediënten (voor vier personen)
- 6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
- 60 g ongebrande walnoten
- 150 g waterkers
- 200 g fijne diepvries tuinerwten
- 4 middelgrote eieren
- 200 ml crème fraîche
- 150 g oude boerenkaas
- 250 g romatomaten
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat ondertussen het deeg ontdooien.
- Hak de walnoten in grove stukken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Laat vervolgens afkoelen op een bord. Bekleed de taartvorm met het deeg. Hak de waterkers grof. Spoel de erwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Meng de erwtjes, waterkers en walnoten in een kom. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Klop de eieren met de crème fraîche. Meng de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaatjes. Verdeel de tomaat met de snijkant naar boven over de quiche.
- Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar op 200 ºC.
Tip: Je kan de erwtjes ook vervangen door spinazie, ook lekker!
bron: AH.nl
LEES OOK: Zo lekker! Vanavond eten we deze plaattaart met gegrilde groenten