Perfect voor de zondagmiddag: zelf appeltaart bakken (en zelf opeten, uiteraard)

18.02.2018 04:50


Druilerige zondagmiddag? Te koud om naar buiten te gaan? Niet getreurd! Dan ga je toch gewoon lekker bakken. Want wat is er lekkerder dan warme, zelfgebakken appeltaart? En dan wel helemaal from scratch hè! 

LEES OOK: Deze tiramisutaart is TE lekker

Wat heb je nodig?

Wat doe je?

  1. Snijd de boter in kleine blokjes. Klop vervolgens het ei los. Meng met een keukenmachine de bloem, drie kwart van de basterdsuiker, de boter, de helft van het ei en het zout tot een deeg. Verpak deze deegbal in folie en laat dit minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snijd de appels vervolgens in dunne schijfjes en meng hier tweederde van de griesmeel, de koekkruiden, de rozijnen en de rest van de suiker doorheen.
  3. Bestuif een plat werkvlak met een beetje bloem, en rol hierop tweederde van het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 26 centimeter doorsnede. Vet de springvorm goed in en bekleed deze met het deeg.
  4. Snijd de korst van de sneetjes brood, en snijd vervolgens in kleine blokjes. Verdeel deze samen met de rest van de griesmeel over de bodem van de springvorm. Schep vervolgens het appelmengsel erbovenop.
  5. Rol de rest van het deeg uit en snijd het in repen. Leg deze repen in vlechtvorm op de appelvulling. Bestrijk als laatste het deeg met de rest van het ei.
  6. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur en 15 minuten goudbruin.

Combinatietip: Het allerlekkerst met een beker warme chocolademelk met slagroom erbij.

Bron: AH.nl

Nooit meer iets missen? 
Schrijf je dan hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte!