Op zoek naar een alternatief voor die eeuwige vissticks? Probeer deze balletjes!
Veel kinderen vinden vis en alle mogelijke andere zee-producten maar mwah, behalve natuurlijk in kroepoek of vissticks. Dit recept voor visballetjes (die er bijna uitzien als bitterballen!) kan ze misschien toch verleiden. Net iets gezonder dan vissticks, en ook lekker zonder het sausje.
Ingredienten
- 1 zoetzure augurk
- 3 el mayonaise
- 2 el milde yoghurt
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotten
- 500 g witvisfilets
- 2 el tarwebloem
- 3 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- keukenmachine
- Snijd de augurk fijn en meng in een kommetje met de mayonaise en yoghurt. Pers de knoflook erboven uit. Roer de saus door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de sjalotten grof. Snijd de vis in stukken. Pureer de sjalotten, vis en bloem in de keukenmachine en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm van het vismengsel balletjes ter grootte van een walnoot.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de visballetjes in 3-4 min. rondom bruin en gaar. Serveer de visballetjes met het sausje.