Met deze sushisalade kom je dat barbecue-seizoen wel door
Voor man en kinderen een paar speklappen en worsten op de barbecue, en voor jou een grote bak sushi. Zo beginnen we dat hele barbecuen nog leuk te vinden ook.
Wat heb je nodig (vier personen):
- 250 g sushirijst
- 5 el rijstazijn
- 1 tl zout
- 1 tl kristalsuiker
- 2 kropjes babyromainesla
- 4 el wasabimayonaise (fles 265 ml)
- 1 el water
- 1 komkommer
- 300 g verse zalmfilets
- 2 el Japanse sojasaus
- 2 eetrijpe avocado’s
- 1 norivel
Wat moet je doen?
Bewaartip: Je kunt de salade tot en met het besprenkelen van de zalm met sojasaus voorbereiden. Vlak voor de picknick bak je thuis de zalm. Of je bakt ’m op de barbecue. Verdeel de stukjes norivel en avocado ter plekke over de salade.
Bron: AH.nl