Met deze 2 recepten maak je kleine pizzaliefhebbers dolblij

15.02.2017 04:55
Met deze 2 recepten maak je kleine pizzaliefhebbers dolblij


Moeders van kleine pizzaliefhebbers opgelet! Met deze twee recepten maak je ze blij zonder dat jullie pizza moeten eten. Een keer wat anders, maar net zo lekker! Win-win.

Lees ook: Deze overheerlijke plaattaart met pompoen lijkt net een pizza!

Overheerlijke pepperoni muffins
Via: Sweet Peas and Saffron

Voor 12 muffins

Ingrediënten:
100 gram tarwemeel
100 gram volkorenmeel
1,5 theelepel bakpoeder
1 theelepel basilicum (uit een potje)
1 theelepel oregano
375 ml volle melk
2 grote eieren
225 gram geraspte cheddar kaas
80 gram pepperoni, in smalle stukjes gesneden + wat extra voor bovenop
12 theelepels pizzasaus

Wat je doet:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een muffintray (voor 12 stuks) in met een beetje olie.
2. Meng in een grote kom het meel, bakpoeder en de kruiden.
3. Voeg de melk en de eieren toe, tot er een glad geheel ontstaat.
4. Roer 3/4 van de kaas en de pepperoni door het mengsel en verdeel het geheel over de muffinvormpjes.
5. Bedek alle muffins met een theelepel pizzasaus. Laat de saus een beetje in de muffins zakken met een mes.
6. Bedek de muffins vervolgens met de overgebleven kaas en een paar plakjes pepperoni.
7. Bak de muffins voor 18-22 minuten. Prik er even in met een mes om te kijken of er niks aan blijft plakken.
8. Laat de muffins 10-20 minuten afkoelen in de muffintray voordat je ze eruit haalt.

Pasta pizza (en dat uit slechts 1 pan)
Via: Damn Delicious

Voor 4 personen

Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
225 gram Italiaanse worst, zonder vel
80 gram mini pepperoni, in plakjes
1 pot tomatensaus
0,5 theelepel oregano
0,5 theelepel basilicum (uit een potje)
0,25 theelepel knoflookpoeder
400 gram gedroogde pasta (fusilli)
Peper en zout, naar smaak
113 gram geraspte mozzarella
2 eetlepels verse, fijngesneden peterselie

Wat je doet:
1. Verwarm de oven voor
2. Verwarm olijfolie in een ovenvaste pan. Voeg de Italiaanse worstjes toe en braad ze tot ze bruin zijn, zo’n drie tot vijf minuten. Zorg dat je de worstjes verkruimeld. Voeg de helft van de pepperoni toe en verwarm het geheel nog zo’n minuut door.
3. Roer de tomatensaus, oregano, basilicum, het knoflookpoeder, de pasta en 350 ml water toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur iets lager en wacht tot de pasta gaar is.
4. Haal de pan van het vuur, bedek de pasta met mozzarella en de overgebleven pepperoni. Plaats de pan in de oven (op de grillstand) voor ongeveer twee minuten. Wacht tot de kaas is gesmolten.
5. Garneer de pasta met peterselie.

Lees ook: 6 Heerlijke winterrecepten voor moeder & peuter.

(Bron: PopSugar)