Mannen, letten jullie op? Dit willen we als moederdagontbijt!
Ja, het is even wat meer werk dan twee geroosterde broodjes en een glaasje jus, maar hebben we dat dan niet verdiend? Serveren op bed mag overigens best hoor, wij blijven nog wel even liggen.
Wat heb je nodig? (2 personen)
- 25 g ongezouten roomboter
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g volkoren tarwemeel
- 1¼ g baksoda
- ½ tl gemalen kaneel
- ½ el rietsuiker
- ¼ tl zout
- 150 ml karnemelk
- ½ middelgroot ei
- 2 el honing
- 50 g blauwe bessen
- 50 g frambozen
- 25 g ongezouten walnoten
Hoe maak(t) je (man) het?
- Zet een steelpan op laag vuur, en smelt de boter. Zet als de boter bijna gesmolten is het vuur uit. Zeef het bakmeel, tarwemeel, de baksoda en de kaneel boven een grote kom. Meng vervolgens de rietsuiker en het zout erdoor. Roer de karnemelk en de gesmolten boter met een garde door het mengsel, tot er een dik, glad beslag ontstaat. Klop dan het ei erdoorheen.
- Verhit in 2 koekenpannen een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoeken op middelhoog vuur gaar. Keer ze om wanneer het beslag bijna gestold is (na ca. 3 minuten) en bak ze nog 2 minuten op de andere kant.
- Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoeken. Schenk een eetlepel honing over de stapeltjes, en schep de blauwe bessen en frambozen erop. Breek de walnoten in stukjes en strooi eroverheen.
Bron: AH.nl
LEES OOK: Perfect voor het paasontbijt: wentelteefjesmuffins met framboos