Makkelijk, gezond én lekker: gele rijst met chorizo
Dit recept van de Allerhande behoort om verschillende redenen tot mijn favorieten: het is makkelijk (1), het is gezond (2), het is snel (3) en het is gewoon écht heel erg lekker (4). Ook handig: het is een eenpansgerecht (pluspunt, want dat scheelt toch weer een hoop afwas en gedoe) én je kunt het eindresultaat goed invriezen. Wat wil een mens nog meer?
Wat je nodig hebt voor vier personen:
- 250 gram chorizo (worst)
- 2 uien
- 1 eetlepel olijfolie
- 325 gram gele rijst
- 750 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 2 tomaten
- 300 gram tuinerwten (die uit de diepvries zijn prima!)
- Optioneel: 15 gram peterselie
Wat je doet:
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui tot deze glazig is. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee (net als met risotto). Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst zo’n 10 min. met de deksel op de pan.
- Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 min. De rijst moet alle bouillon hebben opgenomen. Breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
- Zet het vuur uit en laat de rijst een paar min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bestrooi het rijstmengsel met de peterselie en serveer direct.
Eetsmakelijk!
Lees ook: Ultieme herfsttip: zo maak je zelf de lekkerste appelmoes
Bron: Allerhande
Beeld: Allerhande