Makkelijk en gezond: eenpanspasta
Haast is geen excuus meer voor een ongezonde hap. Deze pasta zet je snel op tafel, zit vol groente en je hebt maar één pan nodig om ‘m te maken.
Kinderen kunnen gemakkelijk mee-eten van dit gerecht door de zachte smaak van tomaten en paprika. Pas wel op met de chilipeper om het niet te pittig te maken!
Je hebt nodig (voor 4 personen):
- 300 gr pasta
- 500 gr tomaten
- 2 uien
- 1 rode (punt) paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 chilipeper
- 400 ml kippenbouillon
- 1 takje rozemarijn
- 1 tl oregano
- Handje basilicum
- Parmezaan
- Peper en zout
Zo maak je het:
Hak de knoflook en chilipeper fijn (verwijder eerst de zaadjes!) en snijd de uien in halve ringen. Was de tomaten en paprika en snijd ze in partjes. Zet een grote pan op het vuur en bak de knoflook, peper en uien. Voeg daarna de tomaten en paprika toe. Laat dit zachtjes koken met de kippenbouillon, pasta en rozemarijn erbij en doe de deksel op de pan gedurende tien minuten. Haal het takje rozemarijn uit de pan als de pasta beetgaar is. Breng op smaak met oregano, basilicum, peper en zout. Garneer met de parmezaanse kaas.
Maak ook eens: Supermakkelijke pompoen-pesto-pasta.
(Recept en foto: Uit Pauline’s Keuken)