Maken vanavond! Rijst met groentepindasaus en kipsaté

15.06.2019 04:55
Maken vanavond! Rijst met groentepindasaus en kipsaté


Inspiratieloos? Dit gerecht bestaande uit rijst met groentepindasaus en kipsaté is simpel, snel én doordat de groenten in de saus verstopt zitten, trappen zelfs de grootste miemels erin. Ideaal dus.

Lees ook: Deze overheerlijke plaattaart met pompoen lijkt net een pizza!

Voor: 4 personen, bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten: 

Wat je doet: 

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Breng een pan water aan de kook en kook de winterpeen voor 10 minuten. Snijd ondertussen de paksoi in stukken, voeg het witte deel aan de wortels toe en kook het geheel voor nog ongeveer 3 minuten. Voeg dan ook het groene deel van de paksoi toe en kook alles nog een minuut door.

3. Giet de groenten af en bewaar een beetje kookvocht. Meng het kookvocht met de pindakaas en pureer het mengsel in de pan tot een gladde saus. Voeg de uitgelekte groenten toe aan de pindasaus en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.

4. Meng de stukjes kipfilet met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met de satékruiden. Bak de kip in een wok in 6 minuten bruin en gaar.

5. Serveer de rijst met de saus en de kipsaté en doe de kroepoek er los bij.

Smakelijk!

Lees ook: Met deze 2 recepten maak je kleine pizzaliefhebbers dolblij

(Bron recept en beeld: Albert Heijn)